Mitt 2014 – derbyåret och skriva-på-papper-året

Ett stycke årssammanfattning coming up!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Skulle jag sammanfatta 2014 med ett ord så är det väldigt enkelt: derby. 2014 var året när jag föll för derby så det smällde om det. Jag började i januari och sedan har det präglat resten av året, både höjdpunkter och bottennoteringar. Den egna träningen var under året periodvis frustrerande på många sätt men så kom sen äntligen december och jag fick mina efterlängtade minimum skills och vårt första scrimmage, ett helt sanslöst bra sätt att avsluta ett år på. Höstens höjdpunkt var utan tvekan boot camp och derbysemester i Berlin samt alla fantastiska bout jag fått se. En av de bästa delarna med derbyn är alla fina människor som jag träffat eller kommit ännu närmre. Alla ni som är en del av den kategorin är världens bästa och tack för att ni finns och gör livet ännu lite bättre!

 

Genomdrev du någon stor förändring?
Ja. Året har minst sagt präglats av att jag bytte tjänst på jobbet, från kommunikatör till generalsekreterare. Ett jobb som innebär chefsansvar, ekonomiansvar och ett helt annat övergripande tänk. Det är häftigt och sjukt läskigt och jag lär mig oerhört mycket nytt varje dag, om både mig själv och andra. Och så har vi både sålt och köpt lägenhet i år, fast vi flyttar inte förrän i vår.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja det känns som att det har ploppat ut bebisar till höger och vänster i år. Fast få i den allra närmsta bekantskapskretsen. Allra senast tittade det dock ut en liten A som jag nu hemskt gärna vill träffa!

Bästa köpet?
Nya skejts och ny lägenhet. Samt pippihuset som Emil fick i julklapp. Och Davids julklapp som var två dagar på spa, det var gött och eventuellt var det lite till mig också.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Sommaren var ovanligt fin. Gotland och derby var magiskt, vi var på Astrid Lindgrens-värld och det var magiskt. Vi seglade, vi var i Skåne, vi badade, allt var fint.

IMG_20140714_193240 wpid-IMG_20140724_205451.jpg IMG_20140718_154745 (1) wpid-IMG_20140628_112139.jpg

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer med Emil i vardagen. Att hitta balansen mellan jobb, familj och derby blir utmaningen för 2015. Ätit ännu mer vegetariskt.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösurfat och tittat på tv.

Bästa boken du läste i år?
Oj, jag vet inte. Jag läste många bra, men måste jag välja så var det nog The fault in our stars som har gjort mest intryck. Årets genre var dock dystopier som jag inte kan få nog av.

Största musikaliska upptäckten?
Beatrice Eli, alla kategorier. Har tappat räkningen på hur många gånger jag lyssnat på hennes album.

Största framgång på det privata planet?
Att det känns som att vi lyckats göra många fina saker tillsammans som familj, vilket känns extra viktigt när vardagen är så hektiskt och rörig. Vi har varit på Kolmården och Astrid Lindgrens-värld, vi hade en bra sommar tillsammans och vi har varit i Skåne på två fina semestrar tillsammans.

IMG_3497 IMG_3584

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Men också mer frustrerad och stressad.

Vad spenderade du mest pengar på?
Heh. Derby. Och Emil.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jag fyller ju år i januari, så jag minns inte. Det enda min blogg säger mig är att jag hade träningsvärk.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag lärde mig gå upp på morgnarna så jag kunde använda dagarna bättre.

De bästa nya människorna du träffade?
Världens bästa derbysar!

Mest stolt över?
Emil. Att han utvecklas som människa och att jag är en del av det. Och mig själv. Att jag är tryggare i mig själv och känner mig själv bättre.

Högsta önskan just nu?
Att det blir april så att vi får flytta in i vår nya lägenhet. Jag har storslagna planer för hur vi ska ha det där men det är svårt att genomföra dem innan vi faktiskt bor där. Det känns verkligen som att det är ett boende vi kommer kunna ha länge och jag längtar verkligen efter att få rota mig där.

Hur blir ditt 2015?
2015 är året när jag hittar mer balans i min träning och styrketräna mer. 2015 är året när jag lär mig gå upp på morgonen. 2015 är året när jag älska min familj ännu lite mer och när vi blir bättre på att göra saker tillsammans. 2015 är året när jag spelar mitt första bout och blir en så himla himla bra derbyspelare. 2015 är året när jag blir tryggare på jobbet och hittar mina utmaningar och äger dem. Jag tänker också att 2015 blir lite glittrigare, lite glammigare, lite mer coctails och jag ska definitivt skejta med min guldmantel igen!

IMG_4249

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge