Läsdagbok 2014

Varje år skriver jag upp alla böcker jag läser. Läsdagböckerna från 2012 och 2013 finns under taggen Läsdagbok.

För ca ett år sedan skrev jag i ett inlägg:

”2014 kommer jag även läsa alla JK Rowlings böcker jag inte läst än, jag ska läsa om Utvandrarsviten och Stadserien samt Kulla Gulla-böckerna. Jag ska hänga ännu mer på mina bibliotek och jag ska fortsätta att inte köpa nya böcker samt läsa igenom några fler av alla olästa böcker hemma i bokhyllan.”

Hur gick det då? Ptja. Jag läste inte en enda bok av JK Rowling i år!? Jag läste om utvandrarna och delar av Kulla Gulla men sparar nog Stad-serien till nästa år. I år köpte jag dock extremt få böcker, helt enligt plan, kanske totalt fem stycken. I övrigt har jag hängt flitigt på biblioteket för både min och Emils räkning. Jag hade ett mål på att läsa 50 böcker men kom ”bara” upp i 30.

I år har jag inte läst en enda deckare. Däremot har jag läst alla dystopier jag har kommit över. Älskar verkligen dystopier! Jag har läst betydligt fler böcker skrivna av kvinnor än av män. Även i år är Sara Lövestam en av mina absolut bästa författare. Boken som gjorde mig argast var Egenmäktigt förfarande och av The fault in our stars fick mig att gråta mest. Båda skulle jag rekommendera alla att läsa utan att tveka.

Här är hela listan!

Egalias döttrar av Gert Brantenberg
Fjärilseffekten av Karin Alvtegen (ljudbok)
Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman
Larma, släcka, rädda i Rosengädda av Emma Hamberg
Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson
The Fault in Our Stars av John Green
Vita bergens barn av Per Anders Fogelström
Divergen, Insurgent, Allegiant av Veronica Roth
Utvandrarsviten av Vilhelm Moberg
3 Kulla Gulla (Varför fastnade jag halvvägs!?)
Två noveller av Alice Munro
Betvingade av Simona Ahrnstedt
Doktor Glas av Hjalmar Söderberg
De skandalösa av Simona Ahrnstedt
Udda av Sara Lövestam
Akrobaten av Jenny Forsberg
Delirium, Pandemonium, Requiem av Lauren Oliver
Before I Fall av Lauren Oliver
I Am Legend av Richard Matheson
Tillbaka till henne av Sara Lövestam
Berg har inga rötter av Manne Fagerlind

Utöver detta läste jag ca halva Tivoli, Maken och Gregorius och säkert några till. En dag ska jag läsa klart även dem.

2015 är året när jag läser Lena Anderssons andra bok, och fler av John Green. Jag vill också till slut läsa resten av JK Rowlings böcker. Och såklart fler dystopier (tips tack!) och gärna fler YA-böcker. Och så har jag ju faktiskt inte läst Backmans senaste än. 2015 blir nog ett väldigt bra år.