Kategoriarkiv: Bara om mig

Livet och bloggen och bloggen och livet

Detta att blogga, är det något som gjort sitt? Många säger det. Jag har gått från att läsa en hel hög bloggar dagligen till att knappt läsa mer än några enstaka. Jag hänger på Instagram istället, som jag upplever mer och mer går från att vara enbart bilder till att verkligen bli en bred kanal där folk verkligen säger saker. Jag gillar Instagram. Samtidigt händer det så ofta att jag läser bakåt i min egen blogg, kommer ihåg saker, får överblick. På ett sätt som i alla fall idag inte riktigt funkar på Instagram.

Jag är lite bloggkluven. Som så många andra. Men just detta, att ha livet nerskrivet någonstans, det är väldigt fint. Jag hittade ett par dagböcker i flytten som jag läste med skräckblandad förtjusning. Jag övervägde att kasta dem men la till slut ner dem i min nostalgilåda igen. Det må vara pinsamt, men det är en del av mig. Så känner jag ofta när jag läser bakåt i min blogg också, herreguuud varför skrev jag så och hur formulerade jag mig och varför var det relevant. Men sen kommer jag ihåg en känsla, ett möte, en händelse. Och så är det värt pinsamheten, det banala.

Nu svamlar jag.

Jag vet inte hur relevant det här inlägget är för någon förutom mig. Men jag tänker att genom att skriva det kanske jag kan påminna mig själv om att skriva lite oftare. För det är fint att ha livet nerskrivet. Om än banalt. Det gör mig inget om ingen läser, men det gör mig mycket att få skriva det och spara det. (Jag har så många gånger ångrat att jag raderade min gamla blogg utan att spara. Det misstaget gör jag aldrig om igen!)

Livet då?

 • Vi har flyttat nu, för knappt två veckor sedan. Det är annorlunda. Det är flyttkaos. Men det kommer bli bra. Igår lekte Emil på vår uteplats i eftermiddagssolen. Allt är värt!
 • Våren  är här och det är fantastiskt. Men jag måste köpa en vårjacka, sen är allt perfekt.
 • Världens bästa Hellmouth gav mig ett par gyllene röda skor häromdagen. Spontant. Sånt är fint.
 • Jag har spelat en nästan riktig match, ett blandscrimm i Örebro som typ var som ett riktigt bout. Med publik. Jag var kapten. Det var ascoolt. Vi vann.
 • Om ett par veckor spelar jag igen. Mitt första riktiga bout med mitt lag. C-stars möte St Pauli B, vi kommer nog inte vinna matchen men jag tror att vi kommer vinna som lag.
 • Emil är snart helt inskolad på sin nya förskola. Han är en stjärna, han trivs och det känns som att vi verkligen har hittat rätt.
 • Jag har äntligen fått tummarna loss och börjat läsa Cirkeln. Det resulterade i att jag har suttit uppe till två om nätterna flera nätter i rad och sträckläst. Det var länge sedan jag hade en så häftig läsupplevelse!
 • Det är tokmycket på jobbet. Som det alltid är på våren. Det är roligt men tufft. Men jag har mycket skoj att se fram emot!
 • Jag ska till Milano i april. Det slår nog det mesta! Derbybootcamp och Milanohäng i vårsolen i flera dagar. Livet alltså!

IMG_20150227_184500 IMG_20150306_204751 IMG_20150308_130641 IMG_20150310_163358  IMG_20150223_175959 IMG_20150221_172100

Mitt 2014 – derbyåret och skriva-på-papper-året

Ett stycke årssammanfattning coming up!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Skulle jag sammanfatta 2014 med ett ord så är det väldigt enkelt: derby. 2014 var året när jag föll för derby så det smällde om det. Jag började i januari och sedan har det präglat resten av året, både höjdpunkter och bottennoteringar. Den egna träningen var under året periodvis frustrerande på många sätt men så kom sen äntligen december och jag fick mina efterlängtade minimum skills och vårt första scrimmage, ett helt sanslöst bra sätt att avsluta ett år på. Höstens höjdpunkt var utan tvekan boot camp och derbysemester i Berlin samt alla fantastiska bout jag fått se. En av de bästa delarna med derbyn är alla fina människor som jag träffat eller kommit ännu närmre. Alla ni som är en del av den kategorin är världens bästa och tack för att ni finns och gör livet ännu lite bättre!

 

Genomdrev du någon stor förändring?
Ja. Året har minst sagt präglats av att jag bytte tjänst på jobbet, från kommunikatör till generalsekreterare. Ett jobb som innebär chefsansvar, ekonomiansvar och ett helt annat övergripande tänk. Det är häftigt och sjukt läskigt och jag lär mig oerhört mycket nytt varje dag, om både mig själv och andra. Och så har vi både sålt och köpt lägenhet i år, fast vi flyttar inte förrän i vår.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja det känns som att det har ploppat ut bebisar till höger och vänster i år. Fast få i den allra närmsta bekantskapskretsen. Allra senast tittade det dock ut en liten A som jag nu hemskt gärna vill träffa!

Bästa köpet?
Nya skejts och ny lägenhet. Samt pippihuset som Emil fick i julklapp. Och Davids julklapp som var två dagar på spa, det var gött och eventuellt var det lite till mig också.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Sommaren var ovanligt fin. Gotland och derby var magiskt, vi var på Astrid Lindgrens-värld och det var magiskt. Vi seglade, vi var i Skåne, vi badade, allt var fint.

IMG_20140714_193240 wpid-IMG_20140724_205451.jpg IMG_20140718_154745 (1) wpid-IMG_20140628_112139.jpg

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer med Emil i vardagen. Att hitta balansen mellan jobb, familj och derby blir utmaningen för 2015. Ätit ännu mer vegetariskt.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösurfat och tittat på tv.

Bästa boken du läste i år?
Oj, jag vet inte. Jag läste många bra, men måste jag välja så var det nog The fault in our stars som har gjort mest intryck. Årets genre var dock dystopier som jag inte kan få nog av.

Största musikaliska upptäckten?
Beatrice Eli, alla kategorier. Har tappat räkningen på hur många gånger jag lyssnat på hennes album.

Största framgång på det privata planet?
Att det känns som att vi lyckats göra många fina saker tillsammans som familj, vilket känns extra viktigt när vardagen är så hektiskt och rörig. Vi har varit på Kolmården och Astrid Lindgrens-värld, vi hade en bra sommar tillsammans och vi har varit i Skåne på två fina semestrar tillsammans.

IMG_3497 IMG_3584

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Men också mer frustrerad och stressad.

Vad spenderade du mest pengar på?
Heh. Derby. Och Emil.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jag fyller ju år i januari, så jag minns inte. Det enda min blogg säger mig är att jag hade träningsvärk.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag lärde mig gå upp på morgnarna så jag kunde använda dagarna bättre.

De bästa nya människorna du träffade?
Världens bästa derbysar!

Mest stolt över?
Emil. Att han utvecklas som människa och att jag är en del av det. Och mig själv. Att jag är tryggare i mig själv och känner mig själv bättre.

Högsta önskan just nu?
Att det blir april så att vi får flytta in i vår nya lägenhet. Jag har storslagna planer för hur vi ska ha det där men det är svårt att genomföra dem innan vi faktiskt bor där. Det känns verkligen som att det är ett boende vi kommer kunna ha länge och jag längtar verkligen efter att få rota mig där.

Hur blir ditt 2015?
2015 är året när jag hittar mer balans i min träning och styrketräna mer. 2015 är året när jag lär mig gå upp på morgonen. 2015 är året när jag älska min familj ännu lite mer och när vi blir bättre på att göra saker tillsammans. 2015 är året när jag spelar mitt första bout och blir en så himla himla bra derbyspelare. 2015 är året när jag blir tryggare på jobbet och hittar mina utmaningar och äger dem. Jag tänker också att 2015 blir lite glittrigare, lite glammigare, lite mer coctails och jag ska definitivt skejta med min guldmantel igen!

IMG_4249

Hur gör man ens när man jobbar!?

Första dagen på jobbet efter sex lediga veckor. Har en enorm hög arbete framför mig. Sitter mest som paralyserad framför datorn och försöker komma ihåg hur man egentligen gör när man jobbar. Puh.

IMG_20140821_000258

Snyggve från inatt. Jag kom till Stockholm kvart i tolv från Göteborg. Missade tunnelbanan med 30 sekunder när det var halvtimmestrafik. Threw a pity party.

PRAJD

Annan grej man kan göra: skejta i prideparaden och vara allmänt åsm med guldmantel och allt! (Fast satan i gatan vad ont i fötterna det gjorde efter ett tag…)

IMG_4249 IMG_4343IMG_4353

Ibland lyckas jag…

Det brukar _aldrig_ finnas några bra bilder på mig efter event, läger osv. Aldrig. Efter Blogger boot camp hittade jag mig själv på två bilder, på en stod jag och såg oerhört fånig ut i en grupp med människor som lyssnade på en instruktör, och på den andra såg man inte att det var jag pga såg bara mitt huvud bakifrån.

Så typiskt!

MEN, på boot campet i helgen var det flera fotografer och reportrar på plats och tro fan att de för en gångs skull lyckats med att fånga mig på bild! Jag ser inte helt koko ut utan jag ser ju faktiskt stark ut! Nåväl, jag skulle kunna vara rakare i kroppen men jag gör i alla fall armhävningar på tåstoppen. HURRA!

Läs reportaget här.

lars dafgård borlänge

 

Bild: Lars Dafgård // dt.se

Detalj: jag gjorde bara på tåstoppen för att snubben sprang runt med kameran just då, resten av armhävningarna fegade jag på knäna. Men men. Petitesser!

Tröttman

Jag. Är. Så. Trött.

Vi snoozade till halv åtta i morse jag och Emil. Mycket uppskattat och välbehövligt. (Och trots stress blev det en bra lämning, den första på länge. Jag har en ny teori som handlar om att när vi tar ”lugna och sköna” morgnar som en kan tänka är bra, så hinner han vänja sig vid tanken att vara hemma och blir måttligt glad när vi kastar omkull det genom att dra med honom till förskolan. Ny plan är alltså inga fler lata morgnar utan chop chop iväg. Återkommer med rapport.)

Anywho. Trots lugn morgon är jag aptrött. Och klockan är inte ens halv elva. Mest är jag nog trött i kroppen. (Pga sprang hem från jobbet, gjorde intervaller i Hagaparken på vägen. #Blygsamtskryt.) Nu hägrar sängen och imorgon är det torsdag och nästan slut på veckan. På fredag ska jag till Örebro, på kvällen ska jag träna, på lördag är det boutdag och på söndag hoppas jag på en kombination av familjehäng och mer träning.

Fint så.

/Slut osammanhängande dravel

tröttEn annan gång när jag var trött. Bebistider ni vet. OJ vad gosigt det var. Men jag är tacksam för att det inte är en engångsgrej att vi snoozar tillsammans om morgnarna nuförtin…

 

20 sjukt intressanta saker om mig

För ca hundra år sedan blev jag utmanad från flera håll på instagram. Utmaningen gick ut på att jag skulle dela med mig om 20 saker om mig själv. Och alltså, jag orkar inte skriva så mycket på instagram så jag skriver här istället.

 1. Jag heter Matilda i mellannamn. Har alltid ogillat det men vet inte riktigt varför.
 2. Jag är informationsnarkoman av rang. Jag kan lätt snöa in på saker och vill du veta exakt ALLT om det. Just nu är det Roller Derby.
 3. … jag har därför en roller-derby-nörd-blogg: DerbyLove.se.
 4. Jag har noll tålamod. Kommer jag på att jag vill göra något så vill jag göra det omedelbums.
 5. En oväntad effekt av min viktnedgång är att jag helt plötsligt har mycket lättare att hitta skor som passar. Mina fötter har liksom blivit lite mer proportionerliga och jag behöver inte längre ha två nummer för stora skor för att foten ska få plats på bredden och höjden. Mycket uppskattat!
 6. På fredag har jag jobbat ett år på mitt jobb. Det ska jag fira med tårta!
 7. jag älskar nagellack men har inte lackat naglarna på flera månader!?
 8. Jag vill ha fler barn. Fast inte på flera år. Nu vill vi bara vara ett tag!
 9. Jag har ett blåmärke ovanpå mitt höftben efter ett cirkelfyspass igår. Mycket märkligt.
 10. Att göra tidning och trycksaker har varit en oväntat rolig del i mitt jobb. Jag är i ärlighetens namn väldigt chockad, pga jag trodde att det var det som jag skulle ha absolut svårast för.
 11. Jag har två tatueringar (på höger skuldra och under vänstra nyckelbenet) och drömmer ständigt om fler.
 12. Jag ser mycket fram emot att rösta rött igen i september, varför bryta en tradition?
 13. I hjärnan är jag övertygad republikan, men jag lider ändå av en i det närmaste pinsamt fascination för kungafamiljen.
 14. Tulpaner är mina absoluta favoritblommor jämte japanska körsbärsblommor.
 15. Nu börjar jag få slut på saker att berätta om mig själv.
 16. Är uppenbarligen inte så narcissistiskt lagd att jag kommer på 20 ”intressanta” saker om mig själv rakt upp och ner…
 17. Längtar ofta hem till Skåne, men börjar förlika mig med tanken på att inte flytta tillbaka.
 18. Överanvänder maniskt gula postilappar.
 19. Blir ofta förvirrad när jag hittar sagda gula postitlappar på jobbet med kryptiska budskap från mig själv.
 20. En av mitt livs största prestationer var när jag sprang en mil i höstas. Jag har fortfarande inte smält det. Det var så jävla häftigt, det var en milshög (höhö) tröskel jag steg över. Jag är så stolt över mig själv och ser fram emot i vår när jag ska toppa det med att springa en mil på under en timme.

wpid-img_20130902_192112 IMG_20140127_103336 (1)

Kanske eventuellt är det så att nån fyller år imorgon. Kanske.

Ja, jo, så är det nog. Att någon fyller år imorgon. Typ jag. Ville bara säga det, så ni kan sätta larm på telefonen och så, skriva en post it lapp eller tatuera i pannan. Jag vill ju inte att ni ska göra bort er genom att glömma. Det hade varit pinsamt alltså.

I alla fall. Födelsedagen och födelsedagshelgen verkar arta sig bra. Imorgon har jag beställt pannkakor till frukost. Efter jobbet ska jag och Emil åka och äta tårta på kondis innan han åker till farmor och farfar över helgen. Sen får jag och David en biokväll och utemiddag innan vi får sova ostört en hel natt och morgon. På lördag ska David iväg och min plan för dagen är att läsa ny bok (Vita bergens barn av Per Anders Fogelström, äntligen!), baka tårta, träna och spela ohemula mängder Sims 3. Bra plan. På kvällen ska vi födelsedagskalasa för bästa grannen. Sen är det söndag, sovmorgon igen och därefter kommer Emil hem och vi äter tårta tills vi spricker. Sen avslutar jag helgen med att åka rullskridskor på tryons för Royals.

Livet är fett.

Elin_tårta

Emils födelsedagstårta i somras. Måste fiffilura på vad jag vill göra för tårta till mig själv.