Kategoriarkiv: Turkiet 2013

Den där känslan

Jag har en favoritbild från vår förra semester, när vi åkte till Gran Canaria våren 2012, och en favoritbild från den här semestern. Det är egentligen inget särskilt med bilderna, utan det fina är känslan jag får, den där evigheten av lugn som uppenbarar sig i magen. Känslan av att dela det med Emil. Att veta att jag alltid kommer älska honom, oavsett. Det är fint. Och jag är tacksam för att jag får känna så och att vi har haft möjlighet att åka iväg och bara vara vi tre, för det går absolut att hitta den känslan i vardagen också, men för mig så är det något särskilt som stämmer när allt runtomkring är så harmoniskt som det blir på en semester. Det är då jag verkligen bara är.

ElinEmilGC

OLYMPUS DIGITAL CAMERASamma fast ändå inte. Ett drygt år emellan, så mycket som hänt men så mycket som ändå är precis likadant. Emil jag älskar dig.

 

Här skulle det varit en utvärdering av Marmaris och vårt hotell, men jag orkar inte.

Jag hade tänkt skriva ett lite längre inlägg om resan, men jag orkar inte göra det just nu. Jag har gjort paj ikväll som vi ska ta med när vi seglar i helgen och det tog liksom ca 3 gånger så lång tid som jag hade tänkt, och nu är jag trött och jag måste hinna ut med Bamse innan jag somnar framför datorn. Men det kommer ett lite längre inlägg om resan i någon form, kanske imorgon, kanske på söndag. Vem vet. Så länge så bjuder jag på några bilder till. För det har jag hunnit med minsann, jag har sorterat ut de 200 pärlorna bland horderna av bilder från veckan i Turkiet. Strongt gjort tycker jag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Livet alltså. Hur perfekt kan det inte vara ibland?

DSC_0086

Gungbräda, ny favorit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nästan hela familjen på bild. Lite av pappan saknas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buspappan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gömmer sig under vattnet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kan leva så länge!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bygger sandslott.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Går kvällspromenad längs havet.

20130607_194224Kastar 86384051075420345203 miljoner stenar i havet.

Semesterläsningen

När vi åkte hem från flygplatsen med svärfar som så snällt kom och hämtade oss så sa David ”Vi har egentligen inte gjort så mycket” varpå jag protesterade högljutt och påpekade att jag minsann läst fem böcker och var jättenöjd.

Fem böcker på åtta dagar. Jag är minst sagt nöjd. Hade med mig sex böcker vilket jag trodde var att ta i med råge, men tydligen inte. Jag är också väldigt nöjd med vilka böcker jag läste, alla var bra och de flesta riktigt bra. Det var verkligen fem olika och väldigt intensiva läsupplevelser.

Vad läste jag då?

Bare Bones av Kathy Reichs – ett spontanlån av hundvakterna kvällen innan vi åkte. En deckare ur serien som TV-serien Bones är baserad på. En helt okej vanlig deckare, mord och relationer. Jag kan tänka mig läsa fler ur serien men jag kommer inte rusa ut och leta efter dem. Jag blev dock förvånad över hur extremt lite som stämde mellan boken och TV-serien, det var i princip bara hennes namn (Temperance Brennan) och yrke, i övrigt saknades allt – läget, andra personer, relationer, hennes personlighet. Men, det var läsbart ändå, när chocken hade lagt sig.

The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky. B oken handlar om Charlie och hans första år på high school. Charlies vän har precis tagit livet av sig och Charlie är väldigt speciell och introvert. En av de bästa böckerna jag läst på länge, den lämnade en känsla i magen av igenkänning och maktlöshet. Samtidigt som den blev ljusare allt eftersom. Tack syster som lånade ut!

Berg har inga rötter av Manne Fagerlind. Jag har haft span på den här boken sedan Manne Fagerlind var en av förra årets debutantbloggare, jag gillade titeln men hade ingen koll på vad den handlade om när jag köpte den second hand en dag, helt oplanerat. Nu vet jag att det är en fantastisk livsberättelse om en man som får alzheimers och därför skriver ner historien om sitt liv. Om allt som gick fel. Sen får vi följa hans sjukdomsförlopp ur hans perspektiv där hans historia sakta förändras och skevas, detalj för detalj till oigenkännlighet. En stark berättelse som lämnar spår men som också ger förståelse.

Drömhjärta av Cecilia Samartin, lånad från kanslibiblioteket på jobbet. Detta var en bok som verkligen gav mig perspektiv på allt jag någonsin tänkt och tyckt om Kuba. Den handlar om en privilegierad, väldigt religiös familj på Kuba under revolutionen och när revolutionen är ett faktum väljer delar av familjen att fly till USA medan resten stannar kvar. Boken fokuserar på två kusiner (Nora och Alicia), en i vardera land, och när Nora som är den som flyttat till USA växt upp åker hon tillbaka till Kuba för att hälsa på Alicia som verkar drabbats hårt av det nya systemet. Boken var både sorglig och vacker, framförallt otroligt gripande.

Jenny av Jonas Gardell. Sista boken i Turkiet. Och vad kan gå fel när Jonas Gardell skriver? Inget.

Den sjätte boken då? Jo, som ni kanske ser på bilden så hade jag också med mig Det röda fältet av Mo Yan. Den började jag läsa på vägen hem men typiskt nog så G L Ö M D E jag den på flygplanet. Så den blir det inget läsa av för tillfället i alla fall.

Fotor0615133053Allt jag läst tidigare i år hittar ni under taggen Läsdagbok 2013.

 

Hur snabbt kan en vecka gå egentligen!?

Det känns helt orimligt att det redan gått en hel vecka och att semestern snart är slut. Imorgon halv tidigt går transferbussen och sen har vi i runda slängar tio timmars resande framför oss innan vi är hemma. Men jag är inte klar än! Jag vill bada mer, promenera mer, leka mer! Nej, nästa gång tänker jag på allvar överväga ett tvåveckors alternativ. Minst!

image

Sista dagen tar vi det piano på hotellet. Mycket bad, god mat, lugn och ro. Medan Emil sovit nu på eftermiddagen har vi druckit drinkar och spelat kort vid poolen.  Och skrivit vykort förstås. Finns det någon annan gång än sista dagen man kan skriva vykort?

Det är en helt okej tillvaro det här

Semester alltså. Så min grej! Och Turkiet och Marmaris levererar över förväntan.

Vårt hotell ligger vid strandpromenaden i Marmaris fast en bra bit upp vilket gör att det är lugnt och trevligt. (Dock en bit att gå för att komma till ”stan” men det är nog mest ett plus.) Vi har ett mysigt litet poolområde och på andra sidan strandpromenaden ligger den tillhörande stranden.

Dagarna går ut på att växla mellan poolen och stranden. Emil älskar att kasta stenar i havet och simma runt i poolen med valfri förälder. Han har uppfunnit en ny lek som går ut på att kasta mössan i poolen och så ska vi jaga den. Vi hävdar bestämt att mössan hör hemma på huvudet men vi blir nedröstade varje gång. Vi ägnar oss också åt att äta gott (även maten är över förväntan för att vara all inclusive), promenera längs stranden och läsa böcker i skuggan när Emil sover efter lunchen. Igår gjorde vi utflykt till marknaden vilket innebar lång, skön promenad, lek på lekplats, bad på ny strand, middag ute och skön kvällspromenad hem.

Efter utflykten igår tar vi det lugnt idag. Det är molnigt och därmed inte så jättevarmt så vi hänger i lobbyn jag och Emil (det är bara här det finns wifi). Jag ägnar mig åt mina sociala medier och han tittar på Teletubbies på plattan. David har nog somnat på rummet. Snart är det lunch och efter det satsar vi på en promenad med förhoppningar om lite mer sol i eftermiddag.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Nu behöver vi inte bada nakna i Turkiet!

Om en vecka är vi i Turkiet och har varit där flera dagar redan. SOM jag längtar. Jag jobbar varje dag fram till resan så när vi väl åker kommer det vara så skönt att vara ledig!

Igår löste jag det sista (nog) viktiga inköpet till resan, det vill säga baddräkt till mig och badbyxor till Emil. Och vet ni, för första gången i mitt liv så provade och köpte jag badkläder utan ångest. Det var en behaglig upplevelse som jag faktiskt gärna gör om. Kors i taket!

Baddträkten är från Twilfit. Jag kikade lite på några andra ställen och alltså, det fanns knappt något ens värt att prova men på Twilfit kände jag att jag kunde köpt i princip alla de hade. Sjukt att det ska vara så svårt att göra vettiga baddräkter. Jag har nämligen hört att baddräkter ska användas, inte bara tittas på – men jag kanske är ute och cyklar? Varför det blir baddräkt är förresten för att jag behöver skydda ärren på magen från operationen. Men ärligt talat så var det så skönt att ha på sig jag nog kör på baddräkt även i framtiden! Badbyxorna till Emil är från Lindex!