Kategoriarkiv: Skolan

Annars då?

Ja alltså om någon har missat det så är jag mitt uppe i att skriva mitt exjobb just nu. Det har bland mycket annat resulterat i dåligt bloggande, jag har haft viktigare saker för mig helt enkelt!

Men, det betyder ju inte att det inte händer saker i livet. Till exempel så stod Emil upp i säkert 10 sekunder häromdagen. Förvisso lurade vi honom till det, men ändå – han stod upp! Det märks att han har balansen i kroppen, nu ska han bara förstå det också.

Och dra på trissor: inatt sov Emil hela natten för femte natten irad! Han är vaken lite senare på kvällen, vaknar klockan sex som vanligt men däremellan sover han utan att äta. Superskönt hälsar föräldrarna.

Vad händer i era liv?

PS. idag fick jag mejl om att min uppsats får läggas fram, det vill säga att den kommer bli godkänd!

Framåt är enda vägen

Idag hade jag handledning i mitt uppsatsarbete (jag är ju mitt uppe i att skriva exjobb) och jäklar vad skönt det var!

Jag fick både beröm och utvecklande och utmanande kritik. Jag känner verkligen att jag gick därifrån med tankar och verktyg för att skriva en riktigt bra uppsats. Nu är det bara själva jobbt som ska till, det är en del kvar att skriva men allt finns i huvudet så det handlar mest om processen att få ner det på papper.

Framåt!

Vad gör jag om dagarna egentligen?

Som jag har hintat om tidigare så har jag börjat med mitt exjobb nu. Det innebär att jag hänger på Scouterna i fyra veckor och sen skriver lite om det. Ungefär. Det innebär också att jag får öva på att ha ett riktigt jobb. Gå upp om morgnarna, åka till en arbetsplats, skriva viktiga saker på min dator, äta lunch i ett fikarum, gå i korridorer med en kopp kaffe i handen. Fina grejer, jag trivs och jag smider planer på hur jag ska lura dem att jag faktiskt jobbar här på riktigt så de glömmer att köra ut mig om fyra veckor när min praktik är slut.

Trött i huvudet

Jag sitter i skolan idag och försöker plugga, det går dock sådär. Man kan säga att min relation till mina skolböcker just nu är ungefär som Håkans relation till prästens predikan i Sunes jul. Bla bla bla bla.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3v5tkpMKAEU[/youtube]

Ca 4.50 in i klippet, om ni är tråkiga och inte vill se hela.

En eftermiddag på universitetet

Hej bloggen. Idag har jag en heldag på universitetet, lektion mellan 10-12 och nu pluggeftermiddag fram till jag ska träna klockan 17. Idag började vi en kurs i språkvetenskapliga synsätt och det är en tung kurs med mycket att läsa, så det är bara att rulla upp ärmarna!

Innan jag begav mig till Lantis (där jag sitter och pluggar) tog jag en sväng in på Campusbokhandeln. Jag hittade tyvärr inte boken jag letade efter men däremot hade de en hel hylla full av billiga engelska pocketböcker, och jag är ju jag så jag gick därifrån med fem böcker som jag inte alls hade planerat att köpa. Och då fick jag ändå sortera bort ett par. Det blev: The Borrowers, Good Night Mr. Tom, The Tulip Touch, The Curious Incident och The Virgin Suicides. Någon som har läst någon av böckerna?

Jag är väldigt nöjd med mina inköp, framförallt The Virgin Suicides som jag varit nära att köpa tidigare, filmen är ju jättebra så jag har höga förhoppningar om boken. Nu återstår bara att se när jag kan tänkas få tid att läsa dem, kanske på Gran Canaria? (Idag är det prick en månad till vi åker!)

IMAG0058

Läraren har tolkningsföreträde och studenterna blir lidande

Såja, nu är den senaste i raden av alla hemtentor inlämnad. Det är skönt samtidigt som frustrationen är oändlig. Jag tycker att det är anmärkningsvärt när tentan på en kurs på ett program som går ut på tydlig kommunikation är totalt obegriplig och snurrig. Faktiskt riktigt pinsamt!

Att det finns tolkningsmöjligheter i en tentafråga är ALDRIG bra, som student ställs man då inför en situation där man måste ta ställning och välja hur man ska lägga upp arbetet och hur man ska svara på frågorna samt vad man ska fokusera på. När det sedan är dags för rättning gör läraren det utifrån sin tolkning, och när det rör tentafrågor och rättning har läraren alltid tolkningsföreträde. Har man som student då tänkt annorlunda och därmed också skrivit ”fel” på grund av en lärares otydliga instruktioner straffas man med dåligt betyg eller underkänt trots bra och omfattande insats.

När det är som i det här fallet, dvs att vi fick jättemånga saker att ta upp, med extremt otydliga instruktioner, samt ett väldigt begränsat antal ord. Ja då riskerar vi både att ha tolkat uppgiften fel och att få sämre betyg än vad vi är värda för att vi inte har haft möjlighet att utifrån de förutsättningarna vi fick faktiskt visa hela vår potential. Läraren däremot, han riskerar ingenting. Min tenta är ytlig, kortfattad och saknar mycket av det jag hade velat skriva – men jag kunde inte gjort på något annat sätt. Otroligt frustrerande!

Läsa, skriva, läsa, skriva, läsa, skriva

Det är mycket som behöver göras nu. Jag har deadlines att förhålla mig till vilket försvåras av att det är Davids jobbhelg. Jag sitter således och jobbar för fullt med Emil antingen bredvi mig i soffan eller i knät. Han är dock på strålande bra humör idag så hittills har det gått över förväntan!

IMAG2041

Emil i soffan med min docka Lina som jag fick av min mormor när jag var liten.

Julkalendertips – tema sär skrivningar

Jag går som ni kanske vet Språkkonsultprogrammet på Stockholms universitet i kull 16. Kull 17 som går två år efter min klass har en blogg där de bloggar om språk i allmänhet och utbildningen i synnerhet och jag läser med glädje.

Nu i advent har de en adventskalender där de postar allas våra favoritsärskrivningar i bildform. Fantastiskt roligt! Jag ser med spänning framemot när illustrationen av min favorit kommer: brun hårig sjuk sköterska. Vilken särskrivning tycker du är lustigast?

Jag. Måste. Börja. Plugga. Nu. Utropstecken.

Jag har stört mycket att göra, verkligen stört mycket, och skulle behövt gå upp vid sju för att komma igång ordentligt. Men, såklart gick inte det så bra. Och nu är David och handlar och Emil har haft en ganska shitty förmiddag. Han sov ett tag men började sen skrika helt plötsligt som en galning, jag somnade om honom men efter några minuter började han skrika igen, och så höll det på, om och om igen. Jag tror dock aldrig att han vaknade utan att han skrek i sömnen, för när jag till slut väckte honom var han helt plötsligt hur nöjd och glad som helst.

Nu har jag nyss ätit en ganska sen frukost, Emil sitter bredvid i sin stol och tuggar på diverse saker (bland annat sina händer och sin sovmössa). Jag hoppas att David kommer hem snart så att jag kan bege mig till Universitetet för en stunds effektivt (!!!) pluggande.

IMAG2032

IMAG2028