Kategoriarkiv: Scouter

Jag ser framför mig en vardag där mitt barn inte är en stafettpinne

Idag tackade jag nej till fortsatt arbete i den ideella styrelse jag suttit i de senaste fyra åren. Med det så är också de övriga ideella engagemang jag har avslutade. För den här gången.

Jag kommer aldrig sluta vara scout. Scouterna är en del av min identitet och det kommer aldrig ändras, men kanske förändras. Helt kommer jag nog inte kunna hålla mig ifrån, men jag behöver en paus. Hur lång den sedan blir det återstår att se.

Det känns skönt nu. Men tomt. Fast mest bra.

bröllopHär är jag nygift. I scoutskjorta. Vigd av Scouternas ordförande. Så mycket scout är jag. Det är inget som förändras i första taget, paus eller ej. Foto Malin Huusmann.

 

En söndag

Sent igår kom jag hem från en fin dag ute ï skärgården. Husarö är verkligen en pärla som jag fallit pladask för. På ön finns en helt underbar scoutgård där jag har varit ett par gånger tidigare och det blir bara bättre och bättre för varje gång.

Idag har David och Emil varit iväg. (Emil har kommit hem och ligger och sover, men David är fortfarande iväg och hjälper sin syster.) Jag har plockat undan i hela lägenheten och dammsugit alla golven samt sorterat den rena tvätten som stått i vardagsrummet i en vecka. (Lagom till att vi har ny tvättid imorgon.) Det blir ingen löpning idag, utan vila hela dagen för det är precis vad jag är sugen på. Istället så dricker jag kaffe och tittar på Glee. Jag är tillbaka på säsong fyra och jag växlar mellan frustration, ilska och tårar.

image

image

Husaröhelg

Gudrun, hur blev det redan fredag? Detta är ju inte rimligt! Det är dock trevligt, för jag ser mycket fram emot helgen. Efter jobbet ikväll åker jag ut i skärgården till Husarö för långmöte med min distriktsstyrelse och övriga styrelser i regionen. Och på söndag ska jag ta det lugnt, städa, krama Emil och förhoppningsvis springa en sväng. En bra avslutning på en bra vecka!

Sist jag var på Husarö var det aningens kallare än vad jag väntar mig att det ska vara nu.

Nu är vi hemma!

Idag tog scoutlägret slut vilket enligt den gamla vanliga rutinen var både välkommet och vemodigt. Eftermiddagen har ägnats åt att vara trött (jag) och vara hyper (Emil). Jag har packat upp, tvättat och försökt stå ut med Emil som valde just idag att inte sova middag.

Men, nu sover Emil och vi äter pizza och avlider av tröttma framför tvn.

Veckan på Hultet har var underbar. Vi har hängt med kompisar, upptäckt området, gått på lägerbål, dansat till Tuta och kör, bakat bröd, druckit kaffe, gjort brända mandlar, sjungit scoutsången, sovit i tält, plaskat i pool, plockat fästingar och lyssnat på godnattsaga. Det har varit precis så fint som jag föreställde mig!

Att ha med Emil och vara ensam förälder med honom har gått helt okej det med. Han har haft sina stunder där han fått mig att vilja gå ut i skogen och skrika men jag har haft fint stöd av min syster, mina kompisar och alla scouter. Det var en hel hög små barn med (sex stycken mellan noll och fyra år) och alla föräldrar har hjälpts åt för att kunna vara med och bidra i det övriga arbetet så bra som möjligt. Men det har varit tufft, Emil har mycket energi och stannar helst inte på ett ställe mer än några sekunder vilket gör det till en utmaning att försöka laga mat till femtio personer till exempel. Tur att han är så söt.

Nu har vi ungefär en vecka kvar innan vi är hemma igen. En bra vecka kommer det bli men jag känner redan nu att det ska bli väldigt skönt att komma hem igen.

image

Imorgon är det scoutläger

Snart är det äntligen dags. Mellan mig och scoutlägret är det bara en ynka natt! Emil stannar hemma hos mormor en natt till så att han är ur vägen när vi bygger och fixar ute på Hultet.

Idag har vi haft en fin dag, moster Marie är äntligen här, vi har ätit tårta, träffat vänner och hälsat på morfar. Vi har dessutom packat och förberett matsäck till imorgon. Knappt en lugn stund.

Nu sover Emil tryggt inne hos mormor. Jag ligger och tittar på Pip-Larssons på Öppet arkiv, fast jag borde nog egentligen sova. Vi har ju en underbar men tuff vecka framför oss!

image

Emil i kläder som moster köpt i Kina. Fint som snus!

Snart dags för scoutläger

Nu är jag och Emil nere i Skåne. Här ska vi träffa familj, hänga med kompisar och gå på scoutläger. Resan idag då? Jag hade förberett mig på kaos, jag var ju själv med Emil och Bamse, men förbluffande nog så gick det jättebra. Emil var lugn, satt och tittade ut länge, åt, lekte med ipaden, fick lite godis och lekte lite till med ipaden. Helt plötsligt insåg jag att han satt och sov, så då la jag honom ner. Bamse sov vid mina fötter och helt plötsligt sov jag också. En väldigt stillsam resa. Gör om det där i en bil liksom. Älskar att åka tåg!

Sen vi kom fram har vi hunnit bada, hänga med kompis Linda och jag har hunnit springa en nätt runda på 6 kilometer. Livet är fint här, fast vi saknar David som är kvar i Stockholm! På lördag är det dags för Krut 2013!

Emil_scoutläger_1 Emil_scoutläger_2 Emil_scoutläger_3

Skitiga knän, matlagningshjälp och lägerbål från förra sommarens fantastiska läger.

Vad ska ni göra i sommar?

Helt plötsligt är det sommar. Detta manodepressiva läge Sverige har hamnat i där det växlar kaotiskt mellan vinter och sommar, borde vi prata om det kanske?

I alla fall. Sommaren är visst här och även om det är en dryg månad till min ”riktiga” semester så kan jag inte låta bli att börja planera vad vi ska hitta på redan nu. Första anhalten är ju Turkiet i nästa vecka (!), men det är över en långhelg så det är mest en fusksemester. Sen jobbar jag en månad till och sedan är jag ledig i fem långa veckor i juli och augusti. Grattis till mig.

Drygt två av veckorna är vi i Skåne jag och Emil, bland annat ska vi en vecka på scoutläger, men resten av tiden är vi i Stockholm och OJ vad vi ska hitta på bra saker då. Jag tänkte ta en sväng till Östergötland, hälsa på vänner och släkt och gå på Kolmården. Vi ska åka museijärnväg i Mariefred. Vi ska kanske åka till Uppsala och mysa. Vi ska hänga i Stockholm, vi ska segla, vi ska åka båt ut i skärgården, vi ska träffa vänner, vi ska besöka 4H-gårdar, vi ska leka i parker, äta glass, bada och ha picknick.

Vad ska ni hitta på? Är det någon som vill ses? Vad får vi inte missa när vi har världens bästa sommar i Stockholm?

558013_10150972000137337_582083939_n

Nybadad Emil på förra sommarens scoutläger.