Kategoriarkiv: Roller Derby

Det är mycket derby nu…

Derby hela tiden. Ungefär. Det är så livet ser ut just nu till allas stora lycka!

Idag har vi varit på bout, Emil var tapper och hejade på men tyckte väl inte det var överkul hela tiden. Vi har också varit i Göteborg och kollat på derby i solskenet. I övrigt är det träning så ofta jag hinner och får. Tisdag nästa vecka är det dags för minimum skills-test. Även om jag inte tror att jag kommer klara det så vet jag att jag kommer göra ett bra försök, lära mig mycket och få mycket viktig feedback.

image

Det ska börjas i tid!

Igår var vi på bout. Emil var med och mellan kaosvarven tyckte han det var ballt! Det första han sa när vi kom till hallen var ”pappa åååååka!” Pappa är jag den här gången alltså, det är inte helt konsekvent. Och så pekade han på tracken. Men nä, jag är inte riktigt där än. Men kul att han fattar konceptet liksom!

IMG_2430 IMG_2431

Inte världsmästare i #blogg100

Det går halvbra för mig att hålla igång med ett inlägg om dagen ljust nu. Men skam den som ger sig!

Idag är första dagen på vår påskledighet. Vi är kvar i stan och har lite planer men inget avancerat. Tanken är återhämtning och att umgås. Och såklart lite derby också… Förutsatt att det känns bra i knät vill säga. Förra helgen trillade jag ju på boot campet och det känns fortfarande av. Det gör inte särskilt ont eller hindrar i vanliga rörelser men böjer jag för mycket eller för snabbt eller lägger för mycket tyngd på knät så känns det att det inte är helt okej än. Jag tror dock det kommer gå över men det förutsätter nog att jag tar det lugnt och inte tränar för hårt. I backspegeln kanske de där tre timmarna tidigare i veckan inte var helt genomtänkta. Men det var ändå tre helt fantastiska timmar!

image

Hej hej hallå

Detta med #blogg100 går sisådär alltså. Men ändå bättre än någon annan bloggutmaning jag deltagit i.

Igår bootcampade jag. Det var fett coolt och så sjukt lärorikt. Jag trillade dock och har ont i knät idag. Det blir bättre och bättre men det är ändå läskigt att känna att jag lever och att jag inte är odödlig. Eller ja, men ni fattar.

image

Fråga: när blev jag personen som slänger mig på golvet längst fram i en grupp?

Taskigt kanal 5!

Besvikelsen nu alltså! Kanal 5 har i veckan haft en trailer för veckans avsnitt av Berg & Meltzer i Amerika där de testade Roller Derby. Så såklart satte jag mig framför tvn ikväll, full av förväntan. Men nej. Då har de klippt bort all derby ur avsnittet. Trots att det tar riktigt stor plats i trailern. Hur tänkte de där!?

image

Bakläxa Kanal 5! Extramaterial med derby som kompensation tack!

Jag har inte somnat än så det räknas inte som imorgon än

Ett inlägg om dagen i hundra dagar… Inte det enklaste. Klockan är över midnatt men såklart sover jag inte än så detta får räknas som dagens blogginlägg.

Idag har jag jobbat, inte helt oväntat, varit på föreläsning bredvid gamla jobbet och haft blandade känslor, samt varit i Gustavsberg och åkt rullskridskor.

Egentligen hade vi vanlig träning idag också, men den var för kort och för sen och för långt bort för att jag skulle kunna motivera den långa pendlingen. Samtidigt var jag inställd på att rulla idag så som kompromiss åkte jag och Ämma till rinken i Gustavsberg och köttade i två timmar. Mindre restid, mer åktid. Fast mycket tråkigt att missa vad som nog var en superbra träning med de andra!

Å andra sidan var det skönt att verkligen kunna fokusera på att träna på det jag känner att jag behöver träna på. Vi hade liksom hela tracken för oss själva. Jag tränade bland annat på olika stopp och att åka baklänges. Sedan åkte jag snabbt också. För det är ju alltid roligast!

Inom roller derby finns något som kallas minimum skills. Det är ett skillstest du måste klara för att få tävla i sanktionerade matcher. Typ. Googla om ni är nyfikna eller fråga så förklarar jag. I alla fall. En del av det testet är att en ska åka 27 varv runt banan på 5 minuter. Och jag ville testa hur jag låg till. Inte för att jag är där än, men för att ha något att jämföra med. För att veta hur mycket mer som krävs.

Så Ämma tog tid och jag åkte. Och dra på trissor! Nej jag klarade inte 27 varv, men nog fan klarade jag strax över 25! Trots att jag inte tryckte helt och trots några teknikmissar. Det känns såklart skitroligt och mycket lovande. Nästa gång sitter det (nåja, kanske inte nästa gång, men tidigare än vad jag först hade trott!)

Är du mer nyfiken på derby? Läs gärna min roller derby-blogg derbylove.se.

image

Derbylove

Idag trotsade jag förkylningen som ännu biter sig fast och åkte på derbyträning. Först rullade vi en sväng ute, och sedan var det på-riktigt-träning.

Trots att jag är helt sänkt nu så var det såå värt det!

image

image

image

Bilder från Alfva!

Bloggkärlek till mig själv! Besök min roller derby-blogg!

För den uppmärksamma är detta ingen nyhet, men det är okej om det är det. Vid sidan av den här lilla bloggen driver jag också en blogg som enbart handlar om roller derby, min nyfunna passion i livet typ. Jag har bloggen tillsammans med min kompis Anna som också är ansvarig för att jag fick upp ögonen för derby.

Eftersom derby är underbart och det är kul med bloggar så tänkte jag länkbomba mig själv lite. Bloggen funkar både som intro till derby för den ännu oinvigda och som en fix för dig som redan är beroende! Idag bloggar vi till exempel om den eviga kampen mellan skatehjälm och hockeyhjälm. Och att safe is sexy! In och läs!

>> DERBYLOVE.SE <<

derbylovese