Kategoriarkiv: Allmänt

Böcker, böcker, böcker överallt!

När jag växte upp så var jag en bokslukare av rang. Jag läste och läste och läste. Jag tjuvläste mitt i natten och jag kunde gå tidigare till skolan bara för att sitta där och läsa innan lektionerna börjde. Nu i vuxen (!?) ålder har det här lugnats ner en hel del, mycket på grund av den enkla anledningen att jag inte hinner. Men, helt plötsligt, tack vare en veckas semester och ny rutin med ca 30 minuters pendling enkel väg, så har jag hittat tillbaka till mina älskade böcker! Jag är nu inne på min åttonde bok på två veckor, och det är nästan löjligt hur nöjd jag är över detta. Det innebär även vesäntligt mycket mindre TV- och serietittande, något som känns bra (dock mindre sömn när jag fastnar i en bok, en av få nackdelar). Just nu läser jag One Day av David Nicholls och jag har beställt hem Hunger Games som jag hoppas kommer i början av nästa vecka. (Jag har fuskat och börjat lyssna på Hunger Games, vilket är jättejobbigt för jag gillar den jättemycket så jag vill läsa den men jag kan inte hålla mig!)

 

Varsågod för ganska ointressant info, kanske orkar jag skriva en recension eller två i veckan. Orkar jag inte det så kan jag säga såhär: Per Anders Fogelström är en av mina absoluta favoritförfattare. Jag älskar att läsa om helt vanliga människor. Jag älskar även att läsa om Stockholm och hans böcker hjälper mig verkligen att komma över min Stockholmsfobi. Jag blev även helt kär i Överenskommelser av Simona Ahrnstedt som jag sträckläste på semestern. Läs och njut!

 

PS. För prick ett år sedan läste jag Den ryske vännen av Kajsa Ingemarsson. Den är också bra, den borde ni läsa!

Att flyga med en liten Emil

Flygresan igår gick både bra och mindre bra. Att vi gick upp halv sex bidrog till den där mindre bra-biten och det faktum att Emil hade sjukt oflyt med sömnen ungefär hela dagen bidrog extremt mycket.

IMAG0344

Först  somnade han i bilen, ungefär när vi körde av motorvägen in till Arlanda, och han vaknade såklart när vi plockade upp honom. Sen somnade han precis när vi skulle börja gå mot gaten och jag lyckades borda utan att han vaknade men när jag skulle bälta honom – pling sa det och så var han vaken igen, då hade det inte ens gått en halvtimme sen han somnade.

Sen sov han tre gånger på planet, runt 30-45 minuter per gång. Inget stadigt alls alltså. Mellan varven var det mycket gråt och skrik, särskilt i början för då var han riktigt trött. Jag gjorde allt för att han skulle sova men det var inte så lätt, utan han gallskrek och lekte bakvänd ostbåge.

Utöver taskig sömn så är han fortfarande lite körig i magen efter maginfluensasvängen, något som innebar 4 blöjbyten på en flygresa på 6 timmar. Han lyckades även kräkas en gång, såklart var det precis under lunchen så det var inte bara trångt utan jättetrångt. Skoj att torka mangokräk från barn, pappa och skötväska när man knappt kan röra sig.

I övrigt gick det dock bra, att lyfta och landa påverkade honom inte det minsta och merparten av tiden sov han eller utforskade och tuggade på diverse saker. Jag lever på att även om det var jobbigt så var han inte värst av bebisarna på planet.

10x10x10 blir 1000

Alla gör utmaning, jag vill också göra utmaning, inte för att någon behagar utmana mig men såna petitesser struntar jag i! (Ja ä inte bitter)

1. VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
För tio år sedan gick jag på högstadiet. Jag lyssnade på Nirvana och tyckte synd om mig själv. Men hade fina vänner varav många hänger med än idag.

2. VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEN?
Var tjock men äntligen lite pigg efter att ha varit zombie i ett par månader. Gick i skolan och försökte bli klokare, läste pedagogik.

3. FEM SNACKS DU GILLAR?
CHEEZEBALLS! Vinägerchips. Choklad. Allt som jag bakar. Brieost.

4. FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Trollmor. Snickerboalåten. Främling (I kid you not, *skäms*). Lilla snigel. Räkna med oss från Svingelskogen.

.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=71UULrXPK74[/youtube]

.

5. FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR?
Ge fingret åt CSN (eller bara ge tillbaka pengarna kanske…). Ta med man och barn på en resa i ett år. Köpa loss vår lägenhet. Spara till Emil. Ge något fint till min mamma.

6. FEM DÅLIGA VANOR?
Hela jag är en dålig vana.

7. FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Twittra. Blogga. Läsa bloggar. Se på TV-serier. Träna.

8. FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA
Päls. Hatt. Nätbrynja. Genomskinliga kläder. Cape.

9. FEM FAVORITLEKSAKER
Emil (nej, ingen sak men favorit ändå). Datorn. Telefonen. Mitt bakmonster. Davids kamera.

10. TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN
You not challenge me, I not challenge you!

.

IMG_7737

En favorit <3

Mitt 2011

En årskrönika, en dag sent men vad gör det.

Mitt 2011 skulle kunna sammanfattas som året när jag födde barn och gifte mig. Orkar man inte med utsvävningar kan man sluta läsa nu, det var viktigast. Är man dock nyfiken och har några minuter över så är det bara varsågoda att läsa vidare:

2011 inleddes med heltidsjobb i spärren, något som rimmade väldigt illa med graviditeten och den massiva tröttheten, men jag bet ihop och gick upp klockan fem om morgnarna och låg som en zombie hemma i soffan om eftermiddagarna. Jag passerade mitten av min utbildning och firade det genom att för första gången inte skriva en tenta eftersom jag inte orkade öppna böckerna än mindre skriva. Jag bloggade mindre än sporadiskt, i januari skrev jag bara ett inlägg – om bröst. I februari outade jag min graviditet på facebook och bloggen efter rutinultraljudet. Jag blev tjockare och fick huvudvärk på löpande band. Jag bakade surdeg, möblerade om och köpte vagn. Påsken spenderades på spa, vilket var väldigt skönt som gravid och sliten. Jag började blogga om genus i maj och har inte slutat sen dess.

Sommaren kom och Emil med den, allt annat som hände då känns mindre relevant. 18.32 den 8 juli förändrade mitt liv.

Hösten har varit bättre än på länge. Efter några veckors föräldraledighet gick jag tillbaka till skolan och kämpar vidare mot examen. Vi har fått lära känna världens underbaraste bebis och dagarna med Emil är verkligen underbara. Telmakatt gick på walkabout och Emil seglade för första gången. Året har även bjudit på nya fina vänner på twitter och under hösten har jag fått förmånen att få träffa en av dem på riktigt, en vänskap jag hoppas håller i sig. I november var vi med och skapade scouthistoria, vi gick även och gifte oss till kaffet och sen namngav vi Emil i Skåne. Nu är det vinter utan snö, julen spenderades i omgångar med våra familjer och inatt sov vi in det nya året.

Tack för alla som förgyllt mitt 2011. Och till Emil: du är allt. Gott nytt 2012!

IMAG0532

2011-07-08_18-35-36_875

_DSC2367

Godnatt

Efter en mysig kväll med min fina familj så säger vi godnatt nu, jag har virkat en stund i tystnaden på soffan medan David var ute med hunden. Imorgon drar vi på stora fix- och städväxeln för just nu ser vår lägenhet ut som ett par stycken bombnedslag – visserligen ett direkt resultat av flera helger borta på raken och en tenta på det. Men, oavsett anledning – rent behöver det bli och imorgon är en bra dag för det!

Sov gott!

PS. Ni prenumererar väl på bloglovin? Klicka på bilden annars!

bloglovin

Sov gott

image

Nu säger vi godnatt härifrån Bergishamra. Katten och bebisen sover, snart även resten av oss. Jag är helt slut i kroppen efter joggingen och känner på mig att jag kommer att sova riktigt gott.

Ny dag, nya tag

Nu är jag på universitetet (igen) och ska försöka bli klar med en uppgift från förra kursen samt läsa i kursboken för kursen i semantik vi har nu. Emil är med mig idag under tiden David har lunch så vi får se hur det går att plugga under den tiden, nu sover Emil dock i vagnen vilket borde innebära att jag kan få en del gjort i alla fall (jag borde alltså passa på att plugga ca NU och inte sitta här och blogga iväg tiden, men, det är lättare sagt än gjort).

image