Kategoriarkiv: Familj

En helg i Göteborg

I helgen var vi i Göteborg, vi hälsade på min syster, Davids bror med familj, var turistiga, kollade derby. All in all en fantastisk helg!

Topp 6 (utan inbördes ordning)

 • Se Emil leka med sina kusiner, höra honom ropa ”OTTO OTTO OTTO” efter Otto, storkusinen och ny idolen, se honom krama dem och Davids bror och sambo hejdå flera gånger när vi skulle åka.
 • Vinna över min syster i TP. (Detta är alltså systern som kan rabbla alla USA:s delstater i bokstavsordning och är allmänt sjukt smart. Jag brukar ha två pluppar när hon vinner.)
 • Hotellfrukost på Gothia. jag åt nog inte riiiktigt för 130 pix som det kostade (långt ifrån alltså pga minimagen), men Emil som gick in gratis tog in det med råge. Att säga att han åt dubbelt så mycket som mig är inte en överdrift. Vi satt relativt stilla i en timme. Bara det liksom.
 • När Emil sprang minivarvet. Han klarade 200 i värsta farten helt själv, inför start var han mycket opepp men när han såg vad kusinerna gjorde fattade han grejen, tände till och hade riktigt skoj. Upploppet klarade han med fin assistans av pappa. Sedan fick han medalj och kexchoklad!
 • Ponnyridning i Slottsskogen. Så enkelt men så oerhört skoj att se Emil så exalterad över något. Han är som ett ljus när han rider.
 • Hänga i Frihamnen på den nya utederbybanan i solskenet. Fantastiskt i alla kategorier!

Vi besökte även Universeum, där hälsade vi på fåglar, Emil tittade på fiskar (älskade torskarna, dissade hajarna) samt red på dinosaurier. Vi umgicks en massa med Davids bror med familj vilket var himla trevligt. Vi promenerade, lekte på lekparker, åkte tåååget (spårvagn) till Emils aldrig sinande förtjusning, åt glass tills vi storknade, klappade djur i Slottsparken. Ja ni hör ju.

IMG_20140519_141643 IMG_20140516_121507 IMG_20140517_095049 IMG_20140517_125947 IMG_20140517_225253 IMG_20140517_173952 IMG_20140517_175317 IMG_20140517_211252 IMG_20140517_235906

Ja jag gav upp

Att jag aldrig lär mig. Men jag orkade halvvägs av Blogg100 och lyckades väl få ur mig något genomtänkt i alla fall. Men nu får det vara.

Skoj grej jag gjort sedan sist: åkt till Östergötland, umgåtts med släkten och gått på Kolmården och kosläpp. Såväl uppskattat som utmattande. jag älskar vattendjur för övrigt, den knubbiga sälen (som ej är en knubbsäl) är mitt spirit animal.

Om ni undrar så var det svinkallt på Kolmården när vi var där. Det är därför Emil gömmer sig i en fluffig filt (som vi var tvungna att köpa eftersom vi inte hade med oss tillräckligt med kläder till Emil), det är även därför jag och min syster är väldigt närgågna med en sten – den var nämligen varm. Vad gör en inte.

IMG_2441 IMG_2451 IMG_2560 IMG_2586 IMG_2594 IMG_2689 IMG_2719

Bloggutmaning dag 11 – mina syskon

Ja, jag skrev ju att jag skulle ägna delar av #blogg100 till att slutföra 30 dagars-utmaningen som jag påbörjade i november förra året. Jag har en bit kvar, så det är tur att #blogg100 är så lång!

Under något av de tidigare inläggen i 30 dagars-utmaningen kommenterade min syster att hon hoppades att jag skulle hålla ut förbi dag elva, eftersom det skulle handla om henne. Sen lyckades jag tappa bort mig precis innan detta inlägget. Det är faktiskt lite pinsamt. Tur att jag har hittat rätt nu, så slipper jag skämmas så mycket. Och eftersom just nämnda syster är i Stockholm och hänger med oss idag tänkte jag att detta var en utmärkt dag att publicera detta!

I alla fall. Mina syskon. Eller, mina systrar får vi väl ändå säga, för vi är bara systrar (jag är äldst!) En hel hög systrar. Det är och har varit ganska många, lite beroende på hur man räknar. Det fina i att vara en stjärnfamilj.

Under min uppväxt var vi tre, jag, Marie och Annie. Vi är födda inom 5 och ett halvt år från varandra, idag är vi alla typ vuxna (fett coolt!). Mamma brukar beskriva oss som tre hörn på en triangel. Vi är kort sagt ganska olika och precis som en triangel så delar vi väldigt olika sidor med varandra. Ett enkelt exempel på hur olika vi är (men som absolut inte är heltäckande eller universellt) är vilka gymnasieprogram vi läste. Jag läste samhälle, Marie natur och Annie avslutade hårt med estetprogrammet. Idag jobbar jag med kommunikation och bor i Stockholm, Marie är snart färdig civilingenjör i Lund och Annie pluggar, eh, typ konstnåntingcoolt i Göteborg. Vi stretar hårt åt vars ett håll. Samtidigt som vi alltid sitter ihop. Det är liksom något svårslaget att växa upp tillsammans, oavsett hur olika man är. Vi kommer alltid dela så mycket med varandra, hur framtiden än ter sig. Jag är så tacksam för att vi har det. Jag är så tacksam för att jag har er.

Om ni någonsin tvekar, finast systrar, så är ni en av de bästa delarna i mitt liv <3

systrar1systrar2 vitsipporNu och då.

Några år på efterkälken kom det sen en syster till på pappas sida, Elsa, som idag är 14 år. Vi växte inte upp tillsammans på samma sätt, och har pga det och åldersskillnaden en lite annorlunda relation. Men den är på inget sätt mindre viktig! Bland mycket annat är Elsa en fantastisk moster som alltid tar hand om Emil när vi ses!

emilelsa2 emilelsa

Ännu några år senare tillkom ännu en syster. Utbytesstudenten som flyttade in hos oss och tog oss med storm. Som med många tårar åkte hem ett år senare för att i stort sett vända i dörren (nåja) och komma tillbaka igen. Nu hoppas jag att du har fastnat! Tack Angie för att du blev en del av våra liv!

elinangie elinangie2

Tidigare inlägg i 30dagarsutmaningen.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min stad
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Något jag skäms över
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min mat
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Det här året

På Skansen en helg i mars

Idag var det gratis inträde på Skansen för alla med Med mera-kort. Idag var det trångt på Skansen. Men trevligt.

Vi var där med Emils två kusiner och farmor och farfar. Vi tittade på djur (Emil ä l s k a d e sälarna!), lekte på lillskansen och åt våffla. Samt kramades. En mycket fin dag.

Mot eftermiddagen åkte jag och tränade medan familjen åkte hem. Emil somnade inte helt oväntat på soffan.

IMG_2372 IMG_2377 IMG_2362

Tre generationer

När jag gjorde en såndär automagisk årssammanfattning på Facebook nyss hittade jag collaget nedan. Jag gjorde det i våras när vi var hemma i Skåne över påsk (tror jag). Vi kan väl säga så att det syns vem som är släkt med vem. Det är min mamma, jag och Emil i ungefär samma ålder.

tre generationer

(Någon dag ska jag göra om det med en bättre bild på Emil.)

På väg mot Skåne

Julen i Stockholm är över. Det har varit fantastiskt mysigt, Emils kusiner har varit här och Emil har haft det fantastiskt roligt med dem. Vi har firat storjul, promenerat i regnet och varit på Tekniska museet.

Nu är vi på väg till jul2 i Skåne med min familj. Vi ska vara nere en vecka och hinna med en miljard saker typ. Men det ska bli jättekul. Vi har inte varit nere sedan i somras och det är verkligen på tiden!

Tågandet går bra, Emil sitter och tittar på Pingu på ipaden och jag lyssnar på Derbypussar. Vi kommer fram sent ikväll men vår jullovsdygnsrytm gör att det nog inte blir några problem med det. Förhoppningsvis somnar han i bilen från Hässleholm.

image

Bloggutmaning dag tre – mina föräldrar

Mina föräldrar, dagens ämne, är inte det lättaste. En av de stora baksidorna med att ha en ny stad är nämligen att jag har så väldigt, väldigt långt till min familj. Att inte ha familjen nära är som ett stort hål i mig.

Samtidigt så har mina föräldrar möjlighet att komma hit mycket, både i jobbet och på egen hand. Och det lappar ihop hålet i alla fall lite. Till exempel kommer mamma hit på torsdag, och pappa veckan därpå. Och snart är det jul och då åker vi hem i en hel vecka!

Vad jag ska säga OM mina föräldrar vet jag inte riktigt. Pappa är född och uppvuxen i Malmö. Mamma är född i Dorotea men uppvuxen i Finspång. De träffades i Stockholm och flyttade via Oskarshamn till Kristianstad där de fastnade. Sedan kom jag och systrarna. När jag var 11 år skildes dem. Mamma bodde kvar i huset medan pappa flyttade till en lägenhet. Livet hände. Det var turbulent för mig ett tag i tonåren. Men nu står jag här på andra sidan, med min föräldrar bakom mig. Och det tänker jag är det bästa betyget ändå.

wpid-IMG_20130328_171550.jpgwpid-IMG_20130328_171720.jpgJag med pappa respektive mamma, ett respektive två år gammal.

DSC_1433Pappa/morfar Anders och en väldigt liten Emil.

emil_1_år_004Mamma/mormor Agneta och en ganska exakt ett år äldre Emil.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min stad
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Något jag skäms över
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min mat
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Det här året

Äntligen systerbesök

Jag har ju världens bästa systrar, som ni nog har förstått. Och imorgon får jag äntligen lite systertid igen när världens bästa Annie kommer och hälsar på. (Även om jag misstänker att jag inte lockar så mycket, den biten står nog mest Emil för.)

Min plan för helgen och syster/moster-besöket är, utan inbördes ordning:

 • klappa kaniner och jaga höns på 4H-gården i närheten
 • göra veganska våfflor
 • baka bröd och göra hummus
 • spela spel
 • gå på biblioteket och leka med pippihuset

Det blir nog en fin helg.

IMG_20130921_170909IMG_20130922_174401

Fina stora lillasyster

Min mamma ringde mig tidigare ikväll och påpekade en sak. Hon sa att när jag var så gammal som Emil är nu så var jag redan storasyster. Och ja, det stämmer faktiskt. Tänk att så liten som Emil är nu, så stor var jag när jag blev storasyster. Och då var jag enligt utsago jättestor! Det är svindlande. Samtidigt hängde vi med kompisar igår där storasyster är några månader äldre än Emil bara, och lillasyster precis passerat ett år. Det är lustigt att se hur olika livet ter sig utifrån olika förutsättningar. Här blir det inga syskon än på ett tag dock, Emil får vara precis så liten och stor han är ett tag till.

Men, det var inte det som detta inlägget skulle handla om. Nej. För det här är till dig Marie. Idag är Emil så stor som jag var när du hade funnits i ungefär tre veckor. Jag är ganska säker på att tillvaron drogs ganska jämt mellan känslorna ”guuu vilken jobbig liten skit” och ”SÖÖÖÖT GULLIGULL SNUFFSIGULL!”. Vet du varför jag är säker på det? Jo, för det är ungefär så jag känner idag! Med några tillägg förstås… Du är klok, och bra, och rolig, och smart, och strukturerad, och modig, och beslutsam, och målmedveten. Du håller ordning på oss systrar bättre än någon annan (på många sätt är du en bättre storasyster åt oss alla än jag är) och du är en fantastisk faddermoster till Emil. Jag önskar vi bodde närmre varandra. Tack för att jag får vara din storasyster, du är den bästa storlillasystern jag har! Puss mitt lilla äckel!

20131006_222126Vårt första möte. En kan ju tycka att du borde visat lite mer entusiasm.

20131006_222216Här är du ungefär en månad och jag är som Emil är idag. Återigen, entusiasmen!?

20131006_222243 Okej, mitt i sommaren, några månader senare, äntligen har du börjat fatta grejen! 

PS. Jag har förmånen att ha fyra systrar, även om bara en nämns just idag. Ni alla förtjänar minst såhär mycket kärlek om dagen. Jag älskar er allihop! Men det vet ni redan.