Kategoriarkiv: Emil

Emil 3 år!

För tre år sedan hängde lilla familjen på BB-hotellet på Danderyds sjukhus. Det var inte ens ett dygn sedan Emil föddes och allt var väldigt rosafluffigt och mysigt. (Samt bajsigt, skrikigt, sömnbristigt osv.)

Igår bjöd vi in till kalas i svärföräldrarnas trädgård. Davids syskon var där, Emils kusiner och några kompisar till mig och Emils kompisar. Det var korv med bröd, glass och kakor. Barnen lekte och fiskdammade. Det var lagom och mest bara roligt. Sommarkalas helt enkelt. Jag gjorde glasstågstårta eftersom Emil älskar tåg. Och glass. Emil fick en springcykel, delar till sin tågbana, en fotboll, en båt, en brandsläckarvattenspruta och en hel hög saker till.

Emil hade en fantastisk dag och somnade på fem minuter när vi kom hem. Tack alla som kom!

IMG_20140708_213854 IMG_20140708_184202 IMG_20140708_200658 IMG_20140708_214509

Emil laga, iFon laga – saker som inte är samma!

Emil är mycket för det ordentliga nu. Han handlar, lagar mat, städar. Och lagar saker. Laga gör han genom att ta sin plasthammare och banka på det han vill laga. En lista på saker han ”lagat”: plastfisk, tåget, macka, ipad.

En lista på saker som gått sönder av hans lagande: ipad.

Häromdagen insåg jag att ekvationen jag och Emil ensamma på tåget till Skåne utan ipad inte riktigt är en ekvation som går ihop. Så på lunchen idag svängde jag inom iFon som ligger precis vid jobbet och lämnade in ipaden för byte av glaset som gått sönder. Vi har kört med trasigt glas under plasskydd tidigare, och det har funkat, men nu har glaset gått sönder så att det tryckte på skärmen vilket gjorde att det inte gick att använda den alls. Typiskt dåligt! Men, en expressbeställning senare och tågresan är räddad! Jag hämtar ut den imorgon på väg till jobbet, mindre än ett dygn efter att jag lämnade in den (fast hade nog till och med kunnat få den idag, en timme senare liksom). Sjukt smidigt!

IMG_20140611_152703

Gullrumpan!

Jag fick igår feedback från min ömma moder på instagram om att jag postar för mycket derbybilder (eeeeh???) och för lite bilder på Emil. Jag kommer inte kompromissa bort derbybilder, men ska försöka lägga upp fler bilder på Emil för min stackars familj som bor alldeles för långt borta.

Bjuder på några till bilder från Göteborg som kompensation!

IMG_2843 IMG_2794 IMG_2785 IMG_2765

Tandläkarbesöket som gick som det gick

Vi vabbade med Emil idag för att han inte sovit ordentligt pga snörvel och hosta. Han var dessutom väldigt tydlig imorse med att han inte ville gå till förskolan (skrek, slet av sig kläderna och sprang och gömde sig i sängen.)

Vid 16 hade vi tid hos tandläkaren för första gången för Emil, eftersom han ändå hade en bra dag och inte var isoleringssjuk så åkte David och han iväg på detta äventyr. Såhär hanterade Emil det: knappt 20 minuter innan tandläkartiden somnade han i vagnen. Gissa hur bra det gick att gå till tandläkaren med en småhängig, nyväckt snart treåring? Inte särskilt bra nej.

image (1)

Så vi fick en ny tid. Att vi ens hade fått denna förvånade tandläkaren eftersom de vanligtvis kallar barn mycket närmre inpå födelsedagen, och Emil fyller ju först i juli. Men vi har ju bara svarat på den kallelse som de skickat ut, inte sökt oss dit tidigare själva. Underligt.

Att det var rätt beslut att ha Emil hemma idag, även om han inte var supersjuk, märkte vi definitivt när han somnade sittandes i soffan klockan 19. Trots en superlugn dag.

Highs and lows – en helt vanlig söndag

Efter lyxfrukost med svärföräldrarna imorse bestämde vi oss för att cykla in till stan, gå på badhuset och sen cykla hem igen. På så sätt fick vi både njuta av det fina vädret och bada. En ypperlig plan tänkte vi!

Vi cyklade, det var fint men svettigt. Inte så trevligt genom stan däremot. Det skippar jag nog gärna i framtiden. Väl på badhuset turades vi vuxna om att simma längder och bada med Emil. (Jag simmade en kilometer, tackar som frågar.)

image

Efter badet åt vi, drack kaffe och skulle sedan cykla hem igen. Tänkte vi. Men såklart somnade Emil på mindre än fem minuter och satt sedan och vobblade mycket obehagligt med huvudet i cykelsitsen.

image

image

Hur gör man egentligen? Det är ju inte första gången ett barn somnar så.

Vi valde att parkera min cykel, jag plockade upp lilla Emil på femton pannor plus tillbehör i famnen och satte mig på tunnelbanan istället. Det var tungt men mysigt. Emil sov gott och vaknade när vi gick på parkeringen utanför huset.

Detta var bra och trevlig i några minuter tills Emil insåg att han hade blivit snuvad på cykelkonfektet. Emil tycker väldigt mycket om att cykla och blir arg när vi cyklar för lite. Vilket vi uppenbarligen gjorde idag.

Nu sitter han framför tvn dock och verkar ha förlikat sig med att det inte blir mer utflykt idag. I soffan ligger två föräldrar och är ganska trötta…

Omtänksamma Emil?

Emil imorse: *kommer gående med Bamses tomma vattenskål.*

Jag: vad snäll du är som tänker på att Bamse kanske är törstig! *fyller vattenskålen och ställer ner den på golvet.*

Emil:

IMG_20140322_085408

Öga, öga, öga, öga

En morgonrutin.

David vaknar av diverse larm, ljus och personer som rör på sig. Han går upp. Jag och Emil ligger kvar och halvsover. Emil ägnar sig åt sitt favoritgos just nu som förekommer både om morgnarna och om kvällarna. Han pekar på olika delar av mitt ansikte och säger i tur och ordning ”öga”, ”öga”, ”öga”, ”öga”.

Jag kontrar halvsovande med ”näsa”, ”panna”, ”kind”, ”mun” (eller vad det nu är han pekar på). Något trött men mycket nöjd. Ett fint sätt att vakna på.

emil soverFör länge, länge sedan när han varken kunde peka eller prata.