Kategoriarkiv: Okategoriserade

Jag hade inte tid att blogga i september, jag var upptagen med livet

Okej det är tydligen höst. Än så länge är det okej höst med löv i fina färger, inte iskallt ute och minimalt med regn och blask. Snart kommer hösten som inte är okej. Försöker ignorera detta faktum bäst det går.

Hösten spenderas enligt följande: familjen, derbyn, kakorna. Och jobb. Jobbelijobb. Om två veckor börjar jag nytt jobb, fast på samma jobb. Min chef ska vara föräldraledig och jag ska vara vikarierande generalsekreterare ett tag. Spännande och så in i helvete skitläskigt. Men det kommer gå så himla bra!

image

Viktig dementi

Tydligen kunde mitt förra inlägg om midsommar uppfattas som att jag hade en dålig midsommar. Så var det såklart inte. Vi hade det mycket trevligt, trots att det var kallt. Och min allra bästa svärfar och Emil tände en brasa åt mig så jag fick tina upp.

Vad angår den halvt tillagade fisken så påstod jag aldrig att det inte var gott (det var gott obs obs obs!) Men varken sill eller gravad lax är särskilt tillagat. Så det så.

IMG_20140621_135930Dagens nöje: supermegabäst latte och lekande barn i Ulriksdal. Fortfarande gruvligt kallt dock.

Det var ju själva…

Hur svårt ska det vara att skriva varje dag eller? Svårt tydligen. Kommer bli svårare i helgen eftersom det är dags för årsmöte med jobbet och jag med största sannolikhet kommer jobba tills jag stupar alla dagarna.

Tur det är så skoj med årsmöten!

Annars då? Jodå, jag har börjat läsa om Utvandrarsviten nu så jag gör inget annat än läser så fort jag får en minut över. Älskar de böckerna. Om någon skulle tvinga mig välja min favoritbok/serie skulle jag få slitningar i själen av att försöka välja mellan denna och Harry Potter. På den nivån är det.

IMG_20140423_202725

När Emil själv får välja…

När vi handlar har Emil några saker han alltid hämtar. Han gör sitt första pit stop vid brödet på Ica och där hämtar han en wasa sandwich. Det får han alltid för att han är så otrolig på att hjälpa till att handla. Sedan gör han tappra försök att välja middag. Det brukar stå mellan blodpudding, korv eller tortellini. Idag hade vi inga planer så då fick han välja och valde färsk tortellini helt enligt rutin.

IMAG0044

Jag är tacksam för livet

Det var sol ute idag, men det blåste kallt och nöp i öronen när jag cyklade till och från jobbet. Jag har pratat med många människor som betyder mycket för mig idag. Och jag fick sitta bredvid Emil och hålla honom i handen när han somnade i soffan. Innan middag var jag ute och sprang, jag fick använda min kropp, testa mina gränser. Jag älskade livet. Kände livet.

Jag är så tacksam för att jag lever och mår bra. Och så fruktansvärt, fruktansvärt ledsen för att det är något som inte är en självklarhet. Bredvid tacksamheten har det idag bott en klump i magen. En klump av sorg och av saknad. För någon som inte längre känner livet.

Blogger boot camp 2014 – vilken resa!

Igår var jag på Blogger boot camp för första gången i livet, men förhoppningsvis inte den sista. Jag hade jätteroligt och kroppen fick verkligen jobba! (Ja, det känns idag…)

Tusen tack till Mela och Sofiaträningsevent.se som skapade en helt fantastisk utmaning som jag fick ta del av. En sak är säker, vi ses igen!

bbc14_1Planen var fem pass och en föreläsning, det blev så fast inte som tänkt utan jag kastade om lite mot slutet av dagen. De fyra första passen jag körde var:

  • Crossfit – Blogger’s Quad WOD – skoj men min burpeeskvot blev mer än fylld!
  • Intensify with Casall HIT – det var riktigt skoj att testa alla redskapen, och det gör jag gärna igen, men liiite trångt för att verkligen använda vissa av dem.
  • Krav Maga – självförsvarskampsport. Jag har blåmärken och träningsvärk som heter duga. Det var superskoj! Jag fick intensiva lumpenflashbacks som gav rejält adrenalinpåslag. Fick hålla mig från att skrika ”JA KAPTEN!” när vi fick instruktioner. Det var skönt att detta tog mest på överkropp och bål eftersom övriga pass mest tränade ben.
  • KettleWorX – ett gruppträningspass med kettlebells. Jag gillade konceptet men var helt mosig i huvudet och orkade inte leta upp energin. Körde på halvfart och hoppas få testa en annan gång när jag har mer att ge!

Fyra träningspass på raken var dock mer än nog, och ett femte hade jag inte klarat av. Klok som jag är bytte jag därför parkouren mot en föreläsning. Det var lite synd att missa parkouren men jag hade varken ork eller vilja att göra det bra. Istället lyssnade jag på föreläsningen ”Specificitet, syfte och träning för att uppnå ett visst mål” med Jakob Gudiol som driver bloggarna Traningslara.se och Tranastyrka.se. Det jag verkligen tar med mig från den föreläsningen är vikten av att variera min träning, jag vill nå längre, bli snabbare och starkare. Och ska jag komma dit behöver jag jobba på att träna på olika sätt och med olika intensitet. (Han sa mycket mer, men det var just detta som fastnade hos mig.)

Eftersom jag inte hade lust att sitta still två pass i rad bytte jag in mig på passet Flow and grace med Jessica Clarén sist under dagen istället för min planerade föreläsning. Det var också ett mycket bra beslut, det var ett rörlighetspass som verkligen gjorde sitt och förmodligen hjälpte mig att inte vara totalt utslagen och stel idag.

Efter välbehövlig dusch tog vi oss till Vapiano för middag, därefter till Scandic Anglais för mingel och prisutdelning. Jag vann inget, inte helt oväntat. Däremot vann Emmah, en bekantskap från länge, länge sedan som jag helt oväntat sprang ihop med på eventet, ett riktigt häftigt pris i form av presentkort på utbildning från SAFE. Mycket skoj!

bbc20141En av få bilder på mig. lite bittert med tanke på hur mycket som fotades. Men skoj hade jag oavsett om det syns på bild eller inte!

På det stora hela hade jag en fantastisk dag. Passen var bra, bjudpåsen var utmärkt och sällskapet trevligt!

Bäst under dagen? Det måste nog vara Krav Magan, lite oväntat. Det var svettigt, lerig och det gjorde ont. Men adrenalinet! Jag fick intensiva flashbacks från lumpen vilket både var häftigt och lite läskigt. Tätt efter kom Casall HIT. Det hoppas jag på att kunna prova igen, kanske senare i vår när de kör igång HIT in the park här i Stockholm!

På bästlistan kvalar nog Sodastreams medverkan in också, ny flaska att ta hem var mycket välbehövligt eftersom våra sjunger på sista versen och deras nya smaker var verkligen toppen!

Sämst under dagen? Det var nog att jag inte gick på något av löppassen, när jag bokade hade jag inte inlett löpsäsongen och var helt inställd på att jag inte skulle göra det heller. Men nu trånade jag efter löparna som fick öva teknik, något jag verkligen hade velat göra!

Lärdom inför nästa år? Boka smartare! Tre riktigt tuffa pass direkt på förmiddagen gör att det är svårt att hålla hela vägen. Nästa år satsar jag på jämnare fördelning och lugnare start.

bbc14_2

Bilder från uppochhoppa.se.