Författararkiv: nelin

Livet och bloggen och bloggen och livet

Detta att blogga, är det något som gjort sitt? Många säger det. Jag har gått från att läsa en hel hög bloggar dagligen till att knappt läsa mer än några enstaka. Jag hänger på Instagram istället, som jag upplever mer och mer går från att vara enbart bilder till att verkligen bli en bred kanal där folk verkligen säger saker. Jag gillar Instagram. Samtidigt händer det så ofta att jag läser bakåt i min egen blogg, kommer ihåg saker, får överblick. På ett sätt som i alla fall idag inte riktigt funkar på Instagram.

Jag är lite bloggkluven. Som så många andra. Men just detta, att ha livet nerskrivet någonstans, det är väldigt fint. Jag hittade ett par dagböcker i flytten som jag läste med skräckblandad förtjusning. Jag övervägde att kasta dem men la till slut ner dem i min nostalgilåda igen. Det må vara pinsamt, men det är en del av mig. Så känner jag ofta när jag läser bakåt i min blogg också, herreguuud varför skrev jag så och hur formulerade jag mig och varför var det relevant. Men sen kommer jag ihåg en känsla, ett möte, en händelse. Och så är det värt pinsamheten, det banala.

Nu svamlar jag.

Jag vet inte hur relevant det här inlägget är för någon förutom mig. Men jag tänker att genom att skriva det kanske jag kan påminna mig själv om att skriva lite oftare. För det är fint att ha livet nerskrivet. Om än banalt. Det gör mig inget om ingen läser, men det gör mig mycket att få skriva det och spara det. (Jag har så många gånger ångrat att jag raderade min gamla blogg utan att spara. Det misstaget gör jag aldrig om igen!)

Livet då?

  • Vi har flyttat nu, för knappt två veckor sedan. Det är annorlunda. Det är flyttkaos. Men det kommer bli bra. Igår lekte Emil på vår uteplats i eftermiddagssolen. Allt är värt!
  • Våren  är här och det är fantastiskt. Men jag måste köpa en vårjacka, sen är allt perfekt.
  • Världens bästa Hellmouth gav mig ett par gyllene röda skor häromdagen. Spontant. Sånt är fint.
  • Jag har spelat en nästan riktig match, ett blandscrimm i Örebro som typ var som ett riktigt bout. Med publik. Jag var kapten. Det var ascoolt. Vi vann.
  • Om ett par veckor spelar jag igen. Mitt första riktiga bout med mitt lag. C-stars möte St Pauli B, vi kommer nog inte vinna matchen men jag tror att vi kommer vinna som lag.
  • Emil är snart helt inskolad på sin nya förskola. Han är en stjärna, han trivs och det känns som att vi verkligen har hittat rätt.
  • Jag har äntligen fått tummarna loss och börjat läsa Cirkeln. Det resulterade i att jag har suttit uppe till två om nätterna flera nätter i rad och sträckläst. Det var länge sedan jag hade en så häftig läsupplevelse!
  • Det är tokmycket på jobbet. Som det alltid är på våren. Det är roligt men tufft. Men jag har mycket skoj att se fram emot!
  • Jag ska till Milano i april. Det slår nog det mesta! Derbybootcamp och Milanohäng i vårsolen i flera dagar. Livet alltså!

IMG_20150227_184500 IMG_20150306_204751 IMG_20150308_130641 IMG_20150310_163358  IMG_20150223_175959 IMG_20150221_172100

Mitt 2014 – derbyåret och skriva-på-papper-året

Ett stycke årssammanfattning coming up!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Skulle jag sammanfatta 2014 med ett ord så är det väldigt enkelt: derby. 2014 var året när jag föll för derby så det smällde om det. Jag började i januari och sedan har det präglat resten av året, både höjdpunkter och bottennoteringar. Den egna träningen var under året periodvis frustrerande på många sätt men så kom sen äntligen december och jag fick mina efterlängtade minimum skills och vårt första scrimmage, ett helt sanslöst bra sätt att avsluta ett år på. Höstens höjdpunkt var utan tvekan boot camp och derbysemester i Berlin samt alla fantastiska bout jag fått se. En av de bästa delarna med derbyn är alla fina människor som jag träffat eller kommit ännu närmre. Alla ni som är en del av den kategorin är världens bästa och tack för att ni finns och gör livet ännu lite bättre!

 

Genomdrev du någon stor förändring?
Ja. Året har minst sagt präglats av att jag bytte tjänst på jobbet, från kommunikatör till generalsekreterare. Ett jobb som innebär chefsansvar, ekonomiansvar och ett helt annat övergripande tänk. Det är häftigt och sjukt läskigt och jag lär mig oerhört mycket nytt varje dag, om både mig själv och andra. Och så har vi både sålt och köpt lägenhet i år, fast vi flyttar inte förrän i vår.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja det känns som att det har ploppat ut bebisar till höger och vänster i år. Fast få i den allra närmsta bekantskapskretsen. Allra senast tittade det dock ut en liten A som jag nu hemskt gärna vill träffa!

Bästa köpet?
Nya skejts och ny lägenhet. Samt pippihuset som Emil fick i julklapp. Och Davids julklapp som var två dagar på spa, det var gött och eventuellt var det lite till mig också.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Sommaren var ovanligt fin. Gotland och derby var magiskt, vi var på Astrid Lindgrens-värld och det var magiskt. Vi seglade, vi var i Skåne, vi badade, allt var fint.

IMG_20140714_193240 wpid-IMG_20140724_205451.jpg IMG_20140718_154745 (1) wpid-IMG_20140628_112139.jpg

Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer med Emil i vardagen. Att hitta balansen mellan jobb, familj och derby blir utmaningen för 2015. Ätit ännu mer vegetariskt.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösurfat och tittat på tv.

Bästa boken du läste i år?
Oj, jag vet inte. Jag läste många bra, men måste jag välja så var det nog The fault in our stars som har gjort mest intryck. Årets genre var dock dystopier som jag inte kan få nog av.

Största musikaliska upptäckten?
Beatrice Eli, alla kategorier. Har tappat räkningen på hur många gånger jag lyssnat på hennes album.

Största framgång på det privata planet?
Att det känns som att vi lyckats göra många fina saker tillsammans som familj, vilket känns extra viktigt när vardagen är så hektiskt och rörig. Vi har varit på Kolmården och Astrid Lindgrens-värld, vi hade en bra sommar tillsammans och vi har varit i Skåne på två fina semestrar tillsammans.

IMG_3497 IMG_3584

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Men också mer frustrerad och stressad.

Vad spenderade du mest pengar på?
Heh. Derby. Och Emil.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jag fyller ju år i januari, så jag minns inte. Det enda min blogg säger mig är att jag hade träningsvärk.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag lärde mig gå upp på morgnarna så jag kunde använda dagarna bättre.

De bästa nya människorna du träffade?
Världens bästa derbysar!

Mest stolt över?
Emil. Att han utvecklas som människa och att jag är en del av det. Och mig själv. Att jag är tryggare i mig själv och känner mig själv bättre.

Högsta önskan just nu?
Att det blir april så att vi får flytta in i vår nya lägenhet. Jag har storslagna planer för hur vi ska ha det där men det är svårt att genomföra dem innan vi faktiskt bor där. Det känns verkligen som att det är ett boende vi kommer kunna ha länge och jag längtar verkligen efter att få rota mig där.

Hur blir ditt 2015?
2015 är året när jag hittar mer balans i min träning och styrketräna mer. 2015 är året när jag lär mig gå upp på morgonen. 2015 är året när jag älska min familj ännu lite mer och när vi blir bättre på att göra saker tillsammans. 2015 är året när jag spelar mitt första bout och blir en så himla himla bra derbyspelare. 2015 är året när jag blir tryggare på jobbet och hittar mina utmaningar och äger dem. Jag tänker också att 2015 blir lite glittrigare, lite glammigare, lite mer coctails och jag ska definitivt skejta med min guldmantel igen!

IMG_4249

Läsdagbok 2014

Varje år skriver jag upp alla böcker jag läser. Läsdagböckerna från 2012 och 2013 finns under taggen Läsdagbok.

För ca ett år sedan skrev jag i ett inlägg:

”2014 kommer jag även läsa alla JK Rowlings böcker jag inte läst än, jag ska läsa om Utvandrarsviten och Stadserien samt Kulla Gulla-böckerna. Jag ska hänga ännu mer på mina bibliotek och jag ska fortsätta att inte köpa nya böcker samt läsa igenom några fler av alla olästa böcker hemma i bokhyllan.”

Hur gick det då? Ptja. Jag läste inte en enda bok av JK Rowling i år!? Jag läste om utvandrarna och delar av Kulla Gulla men sparar nog Stad-serien till nästa år. I år köpte jag dock extremt få böcker, helt enligt plan, kanske totalt fem stycken. I övrigt har jag hängt flitigt på biblioteket för både min och Emils räkning. Jag hade ett mål på att läsa 50 böcker men kom ”bara” upp i 30.

I år har jag inte läst en enda deckare. Däremot har jag läst alla dystopier jag har kommit över. Älskar verkligen dystopier! Jag har läst betydligt fler böcker skrivna av kvinnor än av män. Även i år är Sara Lövestam en av mina absolut bästa författare. Boken som gjorde mig argast var Egenmäktigt förfarande och av The fault in our stars fick mig att gråta mest. Båda skulle jag rekommendera alla att läsa utan att tveka.

Här är hela listan!

Egalias döttrar av Gert Brantenberg
Fjärilseffekten av Karin Alvtegen (ljudbok)
Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman
Larma, släcka, rädda i Rosengädda av Emma Hamberg
Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson
The Fault in Our Stars av John Green
Vita bergens barn av Per Anders Fogelström
Divergen, Insurgent, Allegiant av Veronica Roth
Utvandrarsviten av Vilhelm Moberg
3 Kulla Gulla (Varför fastnade jag halvvägs!?)
Två noveller av Alice Munro
Betvingade av Simona Ahrnstedt
Doktor Glas av Hjalmar Söderberg
De skandalösa av Simona Ahrnstedt
Udda av Sara Lövestam
Akrobaten av Jenny Forsberg
Delirium, Pandemonium, Requiem av Lauren Oliver
Before I Fall av Lauren Oliver
I Am Legend av Richard Matheson
Tillbaka till henne av Sara Lövestam
Berg har inga rötter av Manne Fagerlind

Utöver detta läste jag ca halva Tivoli, Maken och Gregorius och säkert några till. En dag ska jag läsa klart även dem.

2015 är året när jag läser Lena Anderssons andra bok, och fler av John Green. Jag vill också till slut läsa resten av JK Rowlings böcker. Och såklart fler dystopier (tips tack!) och gärna fler YA-böcker. Och så har jag ju faktiskt inte läst Backmans senaste än. 2015 blir nog ett väldigt bra år.

Fem år senare – vart är vi på väg?

Idag skrevs det viktiga papper i våra liv. Vår lägenhet är såld och i slutet av februari ska det gå vidare till nästa person som ska få äran att förvalta det som varit vårt hem i över fem år. Lägenheten som var mer än ett ruckel när vi köpte den, och som nu är en riktig liten pärla. Jag kommer sakna den och jag kommer sakna Bergishamra.

Vart vi ska ta vägen är än så länge oklart. Men kvar i Stockholm blir vi, så mycket vet vi i alla fall, ungefär där vi är nu fast en bit i sidled är tanken. Vi tittar och tittar men just nu finns det inte mycket ute att välja på. Förhoppningsvis ska det lösa sig med god marginal till februari dock…

Någon som har en fyra att dela med sig av? Till en billig peng? Inte?

kökhall badrum  sovrum

Såhär såg det ut när vi flyttade in sommaren 2009. Så ser det inte ut idag.

Jag hade inte tid att blogga i september, jag var upptagen med livet

Okej det är tydligen höst. Än så länge är det okej höst med löv i fina färger, inte iskallt ute och minimalt med regn och blask. Snart kommer hösten som inte är okej. Försöker ignorera detta faktum bäst det går.

Hösten spenderas enligt följande: familjen, derbyn, kakorna. Och jobb. Jobbelijobb. Om två veckor börjar jag nytt jobb, fast på samma jobb. Min chef ska vara föräldraledig och jag ska vara vikarierande generalsekreterare ett tag. Spännande och så in i helvete skitläskigt. Men det kommer gå så himla bra!

image

ORDNING OCH REDA PENGAR PÅ FREDAG

Nä, okej, det var måndag igår när pengarna trillade in. Men ordning och reda ska det ändå bli. Hela familjen är nu tillbaka i vardagen, jag och David på jobb och Emil på förskola. Efter en väldigt lugn och avslappnad semester ska vi försöka hitta tillbaka till lite rutiner. Alltid lika lätt…

I alla fall, steg ett i detta var att jag gjorde en matplanering för veckan samt förlustade mig lite på MatHem.se. Jag har även upprättat ett gemensamt dokument för vår mat så att hela familjen är lika upplysta om vad vi ska äta och när det ska lagas. OSV.

Maten dårå:

Måndag (igår) – pastagratäng med svamp, paprika, morot, spenat och röd pesto
Tisdag – broccolisoppa
Onsdag – Rödbetspaj
Torsdag – jordnöts- och morotsbiffar med couscoussallad och fetaostcreme
Fredag – halloumilasagne med bönor och oliver

IMG_20140820_000250Att baka mer bröd står också på schemat. Pga gott och billigt!

Hur gör man ens när man jobbar!?

Första dagen på jobbet efter sex lediga veckor. Har en enorm hög arbete framför mig. Sitter mest som paralyserad framför datorn och försöker komma ihåg hur man egentligen gör när man jobbar. Puh.

IMG_20140821_000258

Snyggve från inatt. Jag kom till Stockholm kvart i tolv från Göteborg. Missade tunnelbanan med 30 sekunder när det var halvtimmestrafik. Threw a pity party.

PRAJD

Annan grej man kan göra: skejta i prideparaden och vara allmänt åsm med guldmantel och allt! (Fast satan i gatan vad ont i fötterna det gjorde efter ett tag…)

IMG_4249 IMG_4343IMG_4353

Semesterbilder del 327844 – Astrid Lindgrens-värld

När blev detta en det-här-gjorde-vi-på-semestern-blogg? Om svar anhålles!

I alla fall.

Årets semesterhöjdpunkt var när vi packade våra väskor och åkte söderut till Astrid Lindgrens-värld i två dagar tillsammans med mormor. Och alltså, Astrid Lindgrens-värld är fantastiskt. Jag måste ju erkänna att det var ungefär 50/50 för min skull och för Emils skull vi var där. Vi var på ALV nästan varje sommar när jag växte upp och jag älskar det till månen och tillbaka.

Upplägget nu var tre större föreställningar ute i miljöerna, som var schemalagda och hade riktigt stora ensembler. De var helt fantastiska. Sedan var det mindre föreställningar under hela tiden när karaktärerna var i miljöerna. Även de fantastiska. Nya Katthult var för övrigt underbart och även Mattisborgen som jag tror byggdes om för ett par år sedan. Allt var bara fantastiskt.

Emil älskade föreställningarna, jag har sällan sett honom så stilla under så lång tid. I övrigt så är hans nya kärlek Pippi som han pratade om mest hela tiden. Han blev mycket star struck när han såg henne. En bra förebild. Emil var såklart även mycket förtjust i att leka inne i husen och inne i lekladan som ligger vid Katthult, inte en enda gång gick han vidare självmant från något.

Vi har pratat mycket här hemma om vilken ålder som är lagom för barn att åka till Astrid Lingrens-värld. Emil är ju tre år nu och som kanske förstår så hade han en fantastisk upplevelse, och han känner ju igen flera av karaktärerna. Samtidigt så tror jag att han kommer ha det ännu bättre nästa år, och nästa år igen. Vi vill ju åka flera gånger och då är det väl värt, men ska man bara åka ett år så kan man gott vänta tills de är några år äldre så att de verkligen får ut mycket av det. Det råder ju inte brist på roliga saker att göra i Sverige och världen. Samtidigt så är det verkligen ett nöje för föräldrar också, särskilt om en är en sådan Astridälskare som jag är. Så, vi ses nästa år igen!

IMG_3452 IMG_3497 IMG_3504 IMG_3536 IMG_3557 IMG_3584 IMG_3641  IMG_3250 IMG_3266 IMG_3300

Vykort från Skåne

Vi har semester. Vi badar. Vi äter. Vi umgås. Vi carpar.

Det har varit 24 grader i havet hela veckan. Ikväll tog vi ett kvällsdopp och det var varmare i vattnet än i luften.

Jag vill alltid ha semester.

image